Nieuws

Februari maand van het gebit

Wist u dat 80% van de honden ouder dan 3 jaar gebitsproblemen heeft?
En 2 op de 3 katten ouder dan 3 jaar?

Daar willen we als kliniek graag aandacht aan besteden!
In de maand februari kunt u bij ons langskomen voor een gratis gebitscontrole (op afspraak of op spreekuur) en u ontvangt maar liefst 25 euro korting op een gebitsbehandeling!

Bij gebitsproblemen bij uw hond of kat kunt u bijvoorbeeld denken aan tandsteen, losse elementen en schade aan tanden en kiezen. Dit alles zorgt voor pijnlijke tandvleesontstekingen, veel pijn aan het gebit, slecht eten en een stinkende adem. De bacteriën die een ontsteking veroorzaken kunnen in het bloed terechtkomen en andere organen zoals hart, lever en nieren aantasten. Daarnaast bestaan er tandproblemen die specifiek zijn voor de kat.

Veel problemen kunt u voorkomen door het gebit van uw huisdier minimaal een keer per jaar te laten controleren en, indien nodig, door ons te laten schoonmaken. Hierbij kunnen ook röntgenfoto’s van de gebitselementen gemaakt worden om de beste behandeling voor uw dier te garanderen.

Daarnaast kunt u zelf ook het een en ander thuis doen. Hieronder een paar tips om het gebit van uw huisdier schoon en gezond te houden.

  1. De goedkoopste en beste methode om het gebit van uw hond en kat (!) gezond te houden: dagelijks poetsen! Vraag ons om een korte instructie, of bekijk het filmpje hieronder (met dank aan tandheelkundig dierenarts Marnix Lamberts). Gebruik hiervoor een zachte tandenborstel en speciale tandpasta voor honden en katten (geen tandpasta voor mensen, deze is giftig voor honden en katten!)
  2. Zorg dat uw huisdier regelmatig goed moet kauwen, op kauwstaven en kauwsnoepjes. Let er daarbij wel op dat uw huisdier niet te dik wordt!
  3. Heeft uw huisdier een minder goed gebit en/of aanleg voor tandsteen? Kies in dat geval, naast poetsen, ook voor een aangepaste “Dental” brok als dagelijkse voeding. Er zijn ook producten om het gebit van uw huisdier schoon te houden zoals Dentisept, een zelfreinigende tandpasta.

Gebitsproducten voor uw hond of kat bestellen?
Kijk dan op onze webshop!

Poetsinstructie voor de hond:


Wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een gebitsbehandeling of een gratis gebitscontrole? Bel dan onze kliniek via 0228-317000.


Contact

home

De Gouw 33
1602 DN Enkhuizen

phone

0228 31 7000

Openingstijden Kliniek
Ma t/m Vrij: 09:00 - 20:00
Zaterdag: 10:00 - 17:00

email