Chirurgie

Onder chirurgie vallen verschillende operaties, waarbij me nonderscheid maakt in preventieve operaties (castratie en sterilisatie) en curatieve operaties (operaties waarbij tumoren worden verwijderd, het legen van abcessen en wondtoilet, operaties aan oren en ogen etc.).
Bij Dierenkliniek Enkhuizen hebben we veel ervaring met allerhande operaties en gebeurt dit met de grootst mogelijke zorg voor uw dier.
We beschikken over een steriele operatiekamer waar 2 operatietafels staan. Voor de operaties waarbij  minder steriel gewerkt kan worden (tandheelkundige ingrepen, het spoelen van abcessen) hebben we beschikking tot een zogenaamde natte ruimte.

okklein

Afhankelijk van de gezondheidsstatus van het dier en de uit te voren operatie wordt het anesthesieprotocol aangepast. Hierdoor kunnen we het narcoserisico zo kleine mogelijk houden, terwijl het dier wel goed onder narcose is. We beschikken ook over gasanesthesie; voor knaagdieren en konijnen gebruiken we dit altijd. Het voordeel van deze anesthesie is dat dieren snel onder narcose zijn en ook zeer snel weer wakker worden.
Bij ingrijpende of langdurige operaties brengen we een intraveneus infuus aan om extra vocht of medicatie toe te dienen. Voor dieren die extra zorg nodig hebben na de operatie hebben we de beschikking over 2 intensive care units. Dit zijn couveuses waarin de warmte en vochtbalans constant blijft en het dier ondersteunen tijdens de recovery. Grotere dieren kunnen uitslapen in de intensive care ruimte die beschikt over vloerverwarming.
Meer informatie over sterilisatie en castratie: klik hier voor informatie over de hond en hier voor informatie over de kat.

Heeft u vragen over chirurgische ingrepen? Neemt u dan contact op met Dierenkliniek Enkhuizen via 0228-317000 of mail naar info@dierenkliniekenhuizen.nl.


Contact

home

De Gouw 33
1602 DN Enkhuizen

phone

0228 31 7000

Openingstijden Kliniek
Ma t/m Vrij: 09:00 - 20:00
Zaterdag: 10:00 - 17:00

email