Is het verstandig om mijn huisdier te verzekeren?

U denkt er liever niet over na, maar het kan gebeuren dat uw huisdier een ongeluk krijgt of ernstig ziek wordt. Tegenwoordig is op diergeneeskundig gebied veel mogelijk, maar de kosten van deze medische zorg kunnen behoorlijk oplopen. Meestal komt dit ook nog onverwachts. Door uw dier te verzekeren spaart u als het ware voor eventuele ongemakken. Helaas komt het nogal eens voor dat een eigenaar uit financiële overwegingen besluit om de medische behandeling niet uit te laten voeren en daardoor vervroegd afscheid moet nemen van de trouwe huisgenoot.

puppy

Zelf een “potje maken”?

Vaak wordt gezegd dat het ook mogelijk is om een apart “potje” voor het huisdier te maken en daar een maandelijks bedrag in te storten. Dat lijkt een prachtig plan, echter zelden doen mensen dit. Nog veel belangrijker, uw huisdier kan dan pas ziek worden na een jaar of 2. Immers; wanneer u voor een huisdier 15 euro per maand spaart, dan heeft u aan het einde van het jaar slechts 180 euro.  Een bedrag wat in geval van ernstige ziekte of onverwacht ongeluk vaak onvoldoende is om uw dier er bovenop te helpen. Veel problemen ontstaan ook nog eens in de eerste 2 levensjaren van een huisdier.
En dan is er nog een addertje onder het gras: een potje maken heeft alleen zin als het gaat om kortdurende behandelingen waarbij verder geen langdurige medicatie nodig is. Immers: mocht uw huisdier levenslang medicatie nodig hebben van bijvoorbeeld 50 euro per maand, dan is het potje van 15 euro per maand niet meer voldoende.

Dan toch maar verzekeren!

Om bovengenoemde redenen kan het daarom zeer verstandig zijn om uw huisdier te verzekeren, net zoals u voor uzelf een zorgverzekering afsluit. Bijna alle medische kosten door een ongeval en/of ziekte worden dan door de verzekering vergoed. Een prettige zekerheid op een moment dat u wel iets anders aan uw hoofd heeft. Ook als u twijfel heeft over gezondheid van uw dier, kunt u langs de dierenarts gaan zonder u zorgen te hoeven maken over de kosten.
Net als verzekeringen voor mensen hebben dierenverzekeringen beperkingen en uitzonderingen. Deze staan vermeld in de polisvoorwaarden zodat u vooraf weet wat u wel of niet kunt verwachten met betrekking tot de vergoedingen.

Wanneer verzekeren?

Het levert veel voordelen op om een verzekering direct af te sluiten bij aanschaf van het dier. Niet alleen zijn de verzekeringskosten bij een jong huisdier een stuk lager dan bij een ouder dier, maar verzekeren nadat er problemen zijn ontstaan is een stuk problematischer. De bekende problemen worden vaak niet meer verzekerd of de premie wordt hoger.

Welke verzekeraar?

Er zijn meerdere verzekeraars op de markt, Proteq en Petplan zijn de bekendste en hier hebben we als kliniek goede ervaringen mee. Op de website www.verzekerjehuisdier.nl kunt u verder geholpen worden met de keuze van de juiste verzekering voor uw situatie.


Contact

De Gouw 33
1602 DN Enkhuizen

0228 31 7000

Openingstijden Kliniek
Ma t/m Vrij: 09:00 - 20:00
Zaterdag: 10:00 - 17:00