Mijn dier wordt geopereerd, waar moet ik rekening mee houden?


U heeft voor uw dier een afspraak gemaakt om hem/haar te laten opereren.

Voor honden en katten geldt het volgende:

– Voor de operatie moet uw dier nuchter zijn. Dit betekent dat uw dier de ochtend van de operatie geen eten mag hebben. Drinken is wel toegestaan.
– De meeste operaties betreffen een dagopname. U brengt uw dier om 9:00 ’s ochtends naar de kliniek, waar uw   dier een plekje krijgt in de honden- of kattenopname. Na het spreekuur starten we met het operatieprogramma om 9:30. Uw dier wordt geopereerd en na de operatie brengen we hem/haar weer terug naar de opname om uit te slapen.
– Om 16:00 is uw dier uitgeslapen en kunt u hem/haar ophalen.
– U krijgt een nazorgbrief mee en/of specifieke instructies van de dierenarts of assistente om het herstel zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Voor konijnen, cavia’s en andere knaagdieren geldt het volgende:

– Voor de operatie mag uw dier eten en drinken. Het is belangrijk voor het maagdarmkanaal van knaagdieren dat er continu inname van voedsel plaatsvindt. Uw knaagdier hoeft dus niet nuchter te zijn.
– De meeste operaties betreffen een dagopname. U brengt uw dier om 9:00 ’s ochtends naar de kliniek, waar uw dier een plekje krijgt in de opname. Na het spreekuur starten we met het operatieprogramma om 9:30. Uw dier wordt geopereerd en na de operatie brengen we hem/haar weer terug naar de opname om uit te slapen.
– Om 16:00 is uw dier uitgeslapen en kunt u hem/haar ophalen. Eventueel kunt u in overleg uw dier eerder ophalen.
– U krijgt mondelinge instructies van de dierenarts of assistente om het herstel zo vlot mogelijk te laten verlopen.

 


Contact

De Gouw 33
1602 DN Enkhuizen

0228 31 7000

Openingstijden Kliniek
Ma t/m Vrij: 09:00 - 20:00
Zaterdag: 10:00 - 17:00