Wanneer moet ik mijn hond ontwormen?

Een pup moet een aantal keren preventief ontwormd worden. We adviseren om al  op 2 weken leeftijd te beginnen. De volgende ontwormingen zijn op 4, 6 en 8 weken leeftijd. Daarna moet maandelijks ontwormd worden totdat de pup een half jaar oud is. Vaak hebben pups last van zogenaamde spoelwormen, die ze meekrijgen van de moeder via de moedermelk. Pups die niet ontwormd worden kunnen ernstig ziek worden en/of een groeiachterstand oplopen. Spoelwormen kunnen bij kinderen longproblemen veroorzaken.

Ook volwassen honden kunnen last hebben van wormen zoals spoelwormen, haakwormen of lintwormen. Daarom is het verstandig om ook uw volwassen hond regelmatig te ontwormen: 4 x per jaar. Ook al ziet u geen wormen in de ontlasting, dit betekent niet dat uw hond geen wormen heeft. Pas bij een zeer ernstige besmetting komen er wormen mee in de ontlasting, of u ziet in de buurt van de anus kleine stukjes van een worm hangen.
Worminfecties verlagen de weerstand van een dier waardoor het risico op andere ziekten toeneemt en veel wormen kunnen besmettelijk zijn voor de mens. Als u (kleine) kinderen heeft is het dus extra verstandig om goed te ontwormen!

kind-hond2_01

Gaat u naar het buitenland?
Dan kan het verstandig zijn om ook te behandelen tegen hartworm. Dit kan met behulp van Milbemax® waar de stof Milbemycine inzit.

U kunt een wormenkuur gewoon bij ons afhalen bij de balie. Er zijn ook middelen beschikbaar die tegelijkertijd tegen wormen, mijten en vlooien werken. Voor een advies op maat is het daarnaast nuttig om het juiste gewicht van uw hond te weten, u kunt bij ons altijd de hond even wegen en het gewicht up to date houden.

Als u vragen heeft over ontwormingsmiddelen kunt u altijd telefonisch contact opnemen met onze kliniek via 0228-317000.


Contact

De Gouw 33
1602 DN Enkhuizen

0228 31 7000

Openingstijden Kliniek
Ma t/m Vrij: 09:00 - 20:00
Zaterdag: 10:00 - 17:00