Dementie bij de oudere hond

Oudere honden krijgen net als wij op latere leeftijd te maken met allerlei kwalen die de kwaliteit van het leven flink kunnen beperken.  De gedragsproblemen van de oudere hond lijken op de problemen die mensen ook op oudere leeftijd kunnen ondervinden.  Vergeetachtigheid, onzekerheid, tot zelfs angstig gedrag, kortom dementie komt ook voor bij de oudere hond.

De oorzaak: de veroudering van de hersencellen. Met behulp van nieuwe impulsen kunnen we proberen deze weer beter(zoals vroeger) te laten functioneren. Het medicijn SELGIAN geeft dit soort nieuwe impulsen. Dit middel bevat selegiline,een stof die ook bij Alzheimer-en Parkinson patienten voorgeschreven wordt. En zodoende ook goed werkt bij oudere honden met dementie klachten.

Hoe herkent U de, door hersenveroudering veroorzaakte gedragsproblemen bij uw oudere hond?

  • angstig gedrag in voor de hond bekende situaties
  • opeens onzindelijk gedrag
  • opeens allerlei dingen kapot maken
  • slaapstoornissen, overdag slapen,’s nachts onrustig en niet kunnen slapen
  • de ene keer heel veel willen eten en drinken, de volgende keer niets willen eten en drinken.

Bij gebruik van SELGIAN kunt U in 2 tot 3 weken resultaat verwachten.  Na een maand of twee zien we vaak dat het middel optimaal werkt. Na deze twee maanden kunt U, bij voldoende resultaat, gewoon stoppen met SELGIAN geven. U hoeft niet af te bouwen. Wel moet U de hond actief blijven houden door niet te lange wandelingen te maken en door regelmatig met de hond te spelen opdat hij mentaal actief blijft.

Komt er een terugval dan kunt U zo weer opnieuw starten met het gebruik van dit medicijn.


Contact

De Gouw 33
1602 DN Enkhuizen

0228 31 7000

Openingstijden Kliniek
Ma t/m Vrij: 09:00 - 20:00
Zaterdag: 10:00 - 17:00