Niet eten

Als uw kat drie dagen niets eet, is dit een spoedgeval! We adviseren u dan ook sterk een afspraak te maken om de oorzaak te achterhalen. Niet eten kan het gevolg zijn van onder andere:

1) Koorts
Dit kan bijvoorbeeld door een virale of bacteriele infectie. Ook een abces of andere ontstoken wonden kunnen koorts veroorzaken.

2) Misselijkheid
Door een probleem in het maag-darm kanaal, zoals een virus (‘buikgriep’), ontsteking, vreemd voorwerp, maagzweer etc. kan uw kat zich misselijk voelen. Vaak ziet u dat de kat ook moet braken, maar dit hoeft niet altijd.

3) Pijn
Dit kan pijn aan een pootje zijn door een ongeluk, maar ook pijn in de bek door gebitsproblemen of pijn in de buik bij een orgaanaandoening. Oudere katten kunnen door artrose ook chronische pijn hebben en daardoor minder tot niet meer willen eten.

4) Stress
Dit kan komen door aan algeheel ziek zijn; uw kat voelt zich dusdanig niet lekker dat hij niet meer wil eten. Maar ook verhuizing, een nieuw huisdier of nieuw gezinslid kunnen oorzaken van stress zijn voor een kat en zorgen dat hij stopt met eten. Soms gaat dit gepaard met andere symptomen, zoals onzindelijkheid of zich kaal likken.


Contact

home

De Gouw 33
1602 DN Enkhuizen

phone

0228 31 7000

Openingstijden Kliniek
Ma t/m Vrij: 09:00 - 20:00
Zaterdag: 10:00 - 17:00

phone