Ben ik verplicht mijn kat te laten chippen?

Vanaf 1 april 2013 is het wettelijk verplicht om alle pups voor 7 weken te laten chippen. Dit geldt niet voor kittens. Het is echter wel zeer verstandig om uw kat te laten chippen en te registeren.

chip je dier

Elk jaar komen veel katten in het asiel terecht, en vaak gaat dat om katten die zwervend zijn aangetroffen. Omdat een groot deel van de katten niet gechipt is of omdat de registratie niet goed is bijgehouden, kunnen deze vaak niet worden terugbezorgd bij hun eigenaar. Daarnaast komt het ook regelmatig voor dat mensen die een kat vinden die niet gechipt blijkt  te zijn, de kat zelf houden. Het totale aantal zoekgeraakte en nooit terugbezorgde katten is dus nog groter.
Ook voor binnenkatten raden we chippen aan: een ongeluk zit in een klein hoekje en voor uw het heeft uw de deur per ongeluk open laten staan en staat uw kat op straat. Binnenkatten hebben meer problemen met de weg terug naar huis vinden en zwerven langer rond.

Voorkom dat u uw kat op zo’n manier verliest: laat hem of haar chippen, registreer het chipnummer en uw gegevens bij een databank en zorg ervoor dat u die registratie ook aanpast als er iets wijzigt.
Voor meer informatie: www.chipjedier.nl


Contact

home

De Gouw 33
1602 DN Enkhuizen

phone

0228 31 7000

Openingstijden Kliniek
Ma t/m Vrij: 09:00 - 20:00
Zaterdag: 10:00 - 17:00

phone