Ben ik verplicht mijn kat te verzekeren?

U bent niet verplicht uw kat te verzekeren, maar het kan heel verstandig zijn.
U denkt er liever niet over na, maar het kan gebeuren dat uw kat een ongeluk krijgt of ernstig ziek wordt. Tegenwoordig is op diergeneeskundig gebied veel mogelijk, maar de kosten van deze medische zorg kunnen behoorlijk oplopen. Meestal komt dit ook nog onverwachts. Door uw dier te verzekeren spaart u als het ware voor eventuele ongemakken. Helaas komt het nogal eens voor dat een eigenaar uit financiële overwegingen besluit om de medische behandeling niet uit te laten voeren en daardoor vervroegd afscheid moet nemen van de trouwe huisgenoot.

Cute little kitten

Net als voor uzelf kunt u ook voor uw kat een  zorgverzekering afsluiten. Bijna alle medische kosten door een ongeval en/of ziekte worden dan door de verzekering vergoed. Een prettige zekerheid op een moment dat u wel iets anders aan uw hoofd heeft. Net als verzekeringen voor mensen hebben dierenverzekeringen beperkingen en uitzonderingen. Deze staan vermeld in de polisvoorwaarden zodat u vooraf weet wat u wel of niet kunt verwachten met betrekking tot de vergoedingen.

De afweging of het verstandig is om uw huisdier te verzekeren, moet u zelf maken. Er zijn meerdere verzekeraars op de markt, Proteq en Petplan zijn de bekendste en hier hebben we als kliniek goede ervaringen mee. Op de website www.verzekerjehuisdier.nl kunt u verder geholpen worden met de keuze van de juiste verzekering voor uw situatie.


Contact

home

De Gouw 33
1602 DN Enkhuizen

phone

0228 31 7000

Openingstijden Kliniek
Ma t/m Vrij: 09:00 - 20:00
Zaterdag: 10:00 - 17:00

phone