Wanneer moet ik mijn kat ontwormen?

Een kitten moet een aantal keren preventief ontwormd worden. We adviseren om al  op 3 weken leeftijd te beginnen. De volgende ontwormingen zijn op 5, 7 en 9 weken leeftijd. Daarna moet maandelijks ontwormd worden totdat de kittens een half jaar oud zijn. Vaak hebben kittens last van zogenaamde spoelwormen, die ze meekrijgen van de moeder via de moedermelk. Kittens die niet ontwormd worden kunnen ernstig ziek worden en/of een groeiachterstand oplopen.

cute kitten

Ook volwassen katten kunnen last hebben van wormen zoals spoelwormen, haakwormen of lintwormen. Daarom is het verstandig om ook uw volwassen kat regelmatig te ontwormen: 4 x per jaar. Zeker katten die veel buiten komen en jagen zijn besmet. Ook al ziet u geen wormen in de ontlasting, dit betekent niet dat uw kat geen wormen heeft. Pas bij een zeer ernstige besmetting komen er wormen mee in de ontlasting, of u ziet in de buurt van de anus kleine stukjes van een worm hangen.
Worminfecties verlagen de weerstand van een dier waardoor het risico op andere ziekten toeneemt en veel wormen kunnen besmettelijk zijn voor de mens.

Welk ontwormingsmiddel het beste is voor uw kat hangt af van het gewicht van uw kat. Als u bij ons een ontwormingskuur komt halen zal er altijd gevraagd worden naar het gewicht van de kat. U kunt een wormenkuur gewoon bij ons afhalen bij de balie.
Voor moeilijke katten die geen tabletten slikken hebben we ook ontwormingsmiddelen in de vorm van pipetjes die in de nek gegeven kunnen worden!

Als u vragen heeft over ontwormingsmiddelen kunt u altijd telefonisch contact opnemen met onze kliniek.


Contact

home

De Gouw 33
1602 DN Enkhuizen

phone

0228 31 7000

Openingstijden Kliniek
Ma t/m Vrij: 09:00 - 20:00
Zaterdag: 10:00 - 17:00

phone