Wat is een goede voeding voor mijn kat?

Voer heeft invloed op de gezondheid van de kat. Veel verharen , kale plekken,jeuk en blaasontsteking worden vaak veroorzaakt door onjuiste of niet optimale voeding.

Vaak staat op het voer :voorkomt blaasgruis, maar meestal is dit het voer wat juist de meeste problemen geven.

Struviet-kristallen worden veroorzaakt door een verkeerde zuurgraad(>7.5), zodra zuurgraad verlagend voer gegeven wordt lost dit op. Wanneer echter de zuurgraad te laag (<6.5) wordt ontwikkelen zich in de blaas oxalaat-kristallen. Deze steentjes lossen niet op en moeten daarom operatief verwijderd worden.

We zijn nu gestart met een nieuw soort voer: CALIBRA. Dit voer is ontwikkeld in nauwe samenwerking met dierenartsen en voedingsspecialisten. We zien hierdoor veel minder huid en blaasklachten. Voor de langharige katten is een apart voer ontwikkeld om haarballen te voorkomen. De graanvrije versie is ideaal voor katten die vaak diarree,verstopping en spuugklachten hebben

Naast dat het voer een zeer goede kwaliteit heeft is deze ook zeer betaalbaar.

Pet-library---feeding-a-cat

Voedingsproblemen bij de kat
Bij jonge en oudere katten zien we veel blaasgruis optreden op basis van de reguliere voeding. De zuurgraad van deze voeding is vaak verkeerd waardoor blaasgruis kan ontstaan. En bij oudere katten zien we al op relatief jonge leeftijd nierproblemen door te veel zout in de voeding en ontstaan problemen met harde of juist te zachte ontlasting door de verkeerde vezelsamenstelling van de reguliere voeding.

Voorkomen is beter dan genezen
Op het moment dat er bij uw huisdier problemen worden geconstateerd moet er worden overgestapt naar een specifieke dieetvoeding om deze problemen op te lossen. Echter vaak kunnen gezondheidsproblemen in een veel vroeger stadium worden voorkomen door te kiezen voor onderhoudsvoeding waarbij met deze gezondheidsproblemen rekening wordt gehouden.

De onderhoudsvoeding van Specific kan in veel gevallen voorkomen dat er een dieetvoeding nodig is, omdat veel eigenschappen van de verschillende dieetvoedingen in de onderhoudsvoedingen is verwerkt.

Daarom kiest Dierenkliniek Enkhuizen er voor om naast de andere dieetvoedingen de onderhoudsvoedingen van Specific in het assortiment op te nemen. U kunt de voeding ophalen op de kliniek of bestellen via onze webshop.


Contact

home

De Gouw 33
1602 DN Enkhuizen

phone

0228 31 7000

Openingstijden Kliniek
Ma t/m Vrij: 09:00 - 20:00
Zaterdag: 10:00 - 17:00

phone