Ons Team

 


Het team van Dierenkliniek Enkhuizen bestaat uit 6 dierenartsen en 7 paraveterinairen.

De dierenartsen:
Annemarie Lub
Ilse Langedijk (niet op de foto)
Floor Wempe
Boukje Erdtsieck
Sabine Schrama (niet op de foto)
Coby Lettinga

De paraveterinairen:
Marijke van Althuis
Manon van den Bosch
Esther Kuin
Ellen Verweij
Nathalie Baanstra
(Ingrid de Vries (niet op de foto))
Elisa Pleit

De foto werd gemaakt tijdens de open dag op 6 oktober 2013.

Dierenartsen

Annemarie Lub
Annemarie startte de Dierenkliniek in Enkhuizen op 15 maart 1978. Zij was toen 2 jaar dierenarts. De keuze voor Enkhuizen was snel gemaakt, daar het een mooie plaats is en veel familie van haar er al woonde. Ze heeft 2 kinderen, waarvan Floor nu ook als dierenarts werkzaam is in deze praktijk. Ze is getrouwd met Johan die ook regelmatig hand- en spandiensten verricht. Annemarie is jarenlang voorzitter geweest van de fokadviescommissie van de Staby- en Wetterhounvereniging en fokt ook zelf zo nu en dan een nestje Wetterhouns. Daarnaast is zij fanatiek IJslanderrijder en fokt zij samen met Johan wedstrijdpaarden (stal Fra Smahusum). Haar specialiteit is chirurgie, officiele HD- en ED foto’s en fok-begeleiding.

Ilse Langedijk
Ilse is in 2003 afgestudeerd als dierenarts in Gent. Ilse heeft in praktijken in de Betuwe en in Friesland gewerkt, maar door haar roots in Twisk wilde ze graag terug naar West Friesland. Ze woont samen; met 3 kinderen, Labrador Banjer en 2 cavia’s is het af en toe een drukke boel. Ilse is een veelzijdig dierenarts want ze heeft naast honden en katten vroeger ook paarden en koeien behandeld. Haar hart ligt echter bij de gezelschapsdieren, met bijzondere interesse in konijnen en knaagdieren. Ilse is de echodeskundige van onze praktijk en doet veel tandheelkundige behandelingen.

Floor Wempe
Floor is in 2011 afgestudeerd als dierenarts in Utrecht. Floor heeft 3 kinderen en woont samen in Enkhuizen. Ze heeft twee honden, een kat en een paard. Dit paard is natuurlijk een IJslander uit de stoeterij van frá Smáhúsum. Floor heeft een brede diergeneeskundige interesse. Ze heeft zich bovendien gespecialiseerd in de tandheelkunde.

Boukje Erdtsiek
Boukje is in 2010 afgestudeerd als dierenarts in Utrecht. Ze heeft 4 maanden op de faculteit Diergeneeskunde gewerkt als anesthesiemedewerker. Boukje woont samen en heeft sinds kort twee dochters. Ze is in het bezit van een Slowaakse Staande Hond en een huis-tuin-en-keuken-kat. Haar interesses liggen op het gebied van de oogheelkunde en de dermatologie. Niet alleen het dierenwelzijn staat bij haar hoog in het vaandel, ze vindt het ook belangrijk dat de eigenaar goed geïnformeerd wordt. Boukje is de computernerd van de praktijk; ze beheert Facebook en de website.

Sabine Schrama
In 2007 is Sabine afgestudeerd aan de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Na een jaar internship paard in Wolvega is ze in 2009 het team van Dierenkliniek Enkhuizen komen versterken. Tijdens haar werk als dierenarts wilde ze zich verder verdiepen in het ontstaan van rugproblemen, revalidatie en preventie van blessures. Hiervoor heeft ze een IVCA gecertificeerde opleiding tot veterinair chiropractor gevolgd die ze in 2009 heeft afgerond. Veel dieren lopen weer een stuk soepeler dankzij de behandelingen van Sabine!

Coby Lettinga
In 2013 studeerde Coby af dierenarts aan de Universiteit Utrecht met als afstudeerrichting paard. Ze kon hierna direct aan de slag bij onze kliniek. U zult haar met name bij de paarden aantreffen, maar ook de zorg voor kleinere huisdieren is bij Coby in goede handen. Coby rijdt in haar vrije tijd dressuur met haar eigen paard en het paardenvirus heeft ze niet van een vreemde; haar vader is hoefsmid.

 

Paraveterinairen

 

Marijke van Althuis
Marijke is al 34 jaar bij ons in de dierenkliniek in trouwe dienst. Marijke is getrouwd, heeft een dochter en heeft momenteel 2 leuke aanloopkatten. Ze worden door Marijke van alle gemakken voorzien en op hun wenken bediend. Marijke heeft de kliniek in de loop der jaren zien professionaliseren (ze heeft zelf nog meegemaakt dat de patiëntenkaarten met de hand geschreven werden). De entoproepkaartjes die u in de bus vindt, worden door Marijke gepersonaliseerd geschreven.

Manon van den Bosch
Manon is al jarenlang (net als Marijke al 34 jaar!) een vaste verschijning op de kliniek, al werkt ze ook veel vanuit huis. Manon is verantwoordelijk voor de administratie van de kliniek en het begeleiden van de stagiaires. Naast de mini-boerderij met kippen, konijnen, honden en een kat heeft ze ook nog groene vingers; alle planten in de praktijk worden verzorgd door Manon.

Esther Kuin
Esther is een geboren en getogen in West-Friesland. Ze werkt in de kliniek sinds 2002. Met name voor aan de balie of aan de telefoon zult u haar treffen met haar vrolijke stem. Daarnaast organiseert Esther de apotheek en de inkoop van de dieetvoedingen. Ze is getrouwd met Bart, heeft 3 kinderen en woont in Andijk.

Ellen Verweij
Ellen is werkzaam in de kliniek sinds 2004. Geboren en getogen in de Wieringermeer is ze nu woonachtig in het mooie Schagen, samen met haar man Barry en haar 3 schatten van kinderen. Verder is ze opgegroeid tussen de paarden, waar ze altijd fanatiek wedstrijden mee heeft gereden. Deze hobby staat nu op een laag pitje vanwege de kinderen. Gelukkig bezitten haar ouders nog een mini-kinderboerderij met een pony, kippen en konijnen; daar is Ellen regelmatig te vinden om te genieten van het plattelandsleven.

Nathalie Baanstra
Nathalie is sinds 1 mei 2010 werkzaam in de kliniek. Na een stage voor haar opleiding tot paraveterinair waren we zo enthousiast over haar dat ze niet meer is weggegaan. Nathalie is trotse eigenaresse van 3 paarden, een ragdoll en een bordercollie, genaamd Xepp. Met Xepp doet ze aan schapendrijven en niet onverdienstelijk, want ze heeft tijdens een wedstrijd al eens de aanmoedigingsprijs gekregen.

Ingrid de Vries
Ingrid is gediplomeerd hondentrimster en maakt soms gebruik van de faciliteiten in onze kliniek. Hierdoor kan zij de vacht van de honden in perfecte conditie brengen en ziet de hond er weer verzorgd uit. Ingrid is net verhuisd naar een vrijstaande woning met man en 3 kinderen, en heeft daar ook een trimsalon aan huis.

Elisa Pleit
Elisa werkt sinds januari 2014 als paraveterinair bij ons in de kliniek. Elisa heeft een grote liefde voor Golden Retrievers en met haar moeder en zus fokt ze af en toe een nestje onder de kennelnaam “String of Pearls”. Voor vragen met betrekking tot het fokken van een nestje of gedragsproblemen van honden kan Elisa u van goed advies voorzien.


Contact

home

De Gouw 33
1602 DN Enkhuizen

phone

0228 31 7000

Openingstijden Kliniek
Ma t/m Vrij: 09:00 - 20:00
Zaterdag: 10:00 - 17:00

email